Plannen wijzigen

Het zou een fietsweekend worden met de triatlonclub. Donderdag stond een rit gepland in het Heuvelland, zaterdag de Brabantse Pijl en zondag een rit rond Gent.

De rit donderdag ging door zoals gepland. Met al de klassieke heuvels ten zuiden van Ieper was het een festijn voor de benen. Helaas volgde de route een plaatselijke storing en kregen we dus ook heel de dag regen over ons heen. Het maakte de klimmetjes op kasseien net dat ietsje uitdagender en helaas de afdalingen iets minder genietbaar.

Vermits de Brabantse pijl meer van hetzelfde zou zijn qua hellingen en qua weer, werd deze verplaatst. Vooral het afdalen blijft toch wat gevaarlijk als het nat is, en laat ons eerlijk zijn, echt super leuk is het ook niet om 100km te fietsen in de regen.

Enerzijds jammer, maar het zorgde er ook wel voor dat ik mee kon met mijn vrouw die in Leuven afgesproken had om een ijsje te gaan eten met broer en zussen. Plots zat ik dus mee onder een parasol op een terrasje, in een gezellige stad, en met een lekkere bol Salted Caramel en Mokka. Om vervolgens wat te shoppen en thuis om frietjes te gaan.

Het was lang geleden dat ik überhaupt in een stad liep en al zeker dat ik wat winkels deed, hier en daar iets zou passen en dan toch niets kopen. Het leek de eerste dag sinds lang dat min of meer normaal aanvoelde.

En ja, dat mondmasker is toch helemaal zo erg niet, laat dat nog maar even verplicht, zodat we meer van dit soort dagen kunnen beleven.